Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawdziwa Historia-"Od zera do bohatera"

panic97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zaprezentować wam prawdziwą drogę męczeństwa w świecie Margonem. Każdy gracz pokazuję tylko to, co ludzie chcieliby zobaczyć. Nie spotkałem się jeszcze, ani razu z osobą w tej grze, która powiedziała jak to naprawdę wygląda. Nie raz pokazywane są "szybkie zarobki", które prawdę mówiąc nie są takie szybkie. Od 8 lat z przerwami gram w Margonem, nie mogę nawet powiedzieć o sobie, że jestem idealnym, doświadczonym graczem, ponieważ moja przygoda zawsze kończyła się na 100 lvl-150 lvl i konto za grosze było sprzedawane dla kolegów z osiedla.(Jako 10-14 letni chłopak nie korzystałem z allegro i była to dla mnie "czarna magia") Tematowi poświęcałbym czas codziennie, zdjęcia, opis tego co robiłem(jakie questy, elity, potworki, gdzie i co kupiłem, lub zdobyłem) i ile czasu naprawdę musiałem poświęcić. Grać będę bez żadnych botów, jedynie użyte będę mieć dodatki dla szybszej rozgrywki w grze. Teraz najważniejsze pytanie: Czy kogoś to w ogóle zainteresuje, a jak tak to jaką klasą mam grać.

Mam nadzieję, że nie doprowadzę do snu prowadząc ten temat. W razie większych potrzeb będę mógł się potem przerzucić ze zdjęć i opisów na filmiki.

Serdecznie Pozdrawiam!

Opublikowano

Pewnie :D Bierz Łowce :DD I jakbyś mógł dokładnie opisywać np skąd zdobyłeś eq gdzie kupiłeś strzały ;D To napewno zachęcisz wiele osób do czytania tematu :D

Powodzenia :D

Opublikowano

­Tak, ja bym czytał twoje posty "Od zera do bohatera". 

Mógłbyś grać profesją którą lubisz, po co mamy Ci wybierać profesje?

Mogłoby to pomóc wielu nowym graczom w margonem.

Sam nieraz wbijam 50 lvl i koncze gre, bo nie mam dobrego eq do expa.

Opublikowano

Zacząłem grać magiem, przepraszam większość, że nie wybrałem tego czego chcieli, ale zbyt zwlekałem z zaczęciem. Nick postaci: Pogromca Mitów na świecie: Zemyna. Najbliższe nowości będą w niedzielę wieczorem, ponieważ w weekendy dorabiam sobie. Z góry dziękuje wszystkim i mam nadzieję, że seria Wam się spodoba.

Tak, więc do niedzieli. Pozdrawiam :)

ac829b952597e1d3.jpg

Opublikowano

Witam!

Stwierdziłem, że dziś poświęcę 20-30 min na grę żebyście nie musieli tyle czekać. Zbyt dużo to nie wbiłem, jak zawsze swoim sposobem, ale 10 lvl jest :)

Miałem opisywać co i jak, więc:

1-5 lvl -biłem same zające lub króliki, żeby zdobyć mięso na sprzedaż(nie łatwo zdobyć pieniądze na ekwipunek z niskim lvl'em)

5-10 lvl -biłem szerszenie, żuki i nietoperze(też drop jest żeby nazbierać na ekwipunek)

Od 10 lvl na razie będę bić wilki. :)

Na 7 lvl dopiero kupiłem cały ekwipunek, bo nie opłaca się kupować co lvl i ciągle marnować kasę.

Dodatki których używam:

-Wykrywacz Herosów By Reporteer

-Procentownik Hp i Expa

-Minutnik v2.6 by ziomQ

-Show EQ

-MargoPogromca 3

-Zdzisiek-Twój Pomocnik

-Auto zbieranie looty-filtr

-KtoTuJest

-Margo ScreenShooter

-Autoheal z pełnym leczeniem

Używałem także aplikacji Margonem Mini na androida/ios'a

9fb9b238776149dc.jpg

A tak wygląda ten super świetny mag.

5b02e6708736e06d.jpgDo jutra, trzymajcie się, pozdrawiam :)

Opublikowano

Siemka!

Dzisiaj z lenistwa dobiłem tylko 22 lvl. Na początku biłem wilki tak jak mówiłem. Potem w zamczysku biłem nieumarłych. Teraz męczę Zulusy :D

Jedyny quest na razie jaki zrobiłem to: http://www.naszemargo.pl/quest.php?id=27

Jutro pewnie też lvl będę bić i kilka questów zrobię. Już udostępniłem link, to wiecie z czego korzystam dla ułatwienia :)

Dziś zdobyłem 2 unikaty na maga z Astratusa(22 lvl mag) - 2 godziny bicia, ale opłacało się :) (zaznaczone w ekwipunku na czerwono)

Zaznaczone w ekwipunku pieniądze i rzeczy ramką czarną, pokazują tylko, że to zostało przerzucone z konta które oddałem :)

bbc17097c8c0079a.jpgUwaga!

Zastanawiam się nad konkursem, tylko na razie nie wiem, jaki. Znając życie plastyczny, bo chyba każdy coś nabazgrać potrafi. Nagrodami będą legendarne pluszaki i unikaty(muszę coś zdobyć, bo inaczej wydam kasę). Jutro podam dokładne szczegóły, kiedy co i jak.

Serdecznie pozdrawiam, do jutra :)

Opublikowano

Siemanko!

Obiecałem, że dziś napiszę to dotrzymuje słowa. :)

Przepraszam, za powiększenie czcionki, ale dziś spotkała mnie bardzo miła sytuacja. Grałem sobie i spotkałem gracza w Ithan, który robił konkurs(Zgadnij o jakiej liczbie myślę 0-10). Fart chciał, że wygrałem, ale najlepsze z tego było to, że gracz czyta moje wpisy. Dostałem przez to takiego kopniaka na rozpęd, że będę się starał szybko bić lvl i robić, więcej konkursów. Jak obiecałem śle Tobie serdeczne pozdrowionka Reavenz ! Obym częściej spotykał takie osoby :)

Ja tu gadu, gadu, a prawdziwa historia sama się nie napisze. Jako, że po powrocie do domu byłem zjechany jak koń po westernie, to robiłem jedynie questy i stałem na elicie.

Dla ciekawskich:

-odblokowałem teleporty do: Torneg, Ithan, Karka-han, Werbin

-zrobiłem questy u strażników w Ithan(zabij wampira, zrób łuk, ubij szczury)

-zrobiłem quest z zębatką dla Dziadka w Ithan(nie wiem czemu, ale zawsze go robię)

-zrobiłem quest z żywiołami(jak wiadomo dla unikatu na 25lvl): http://www.naszemargo.pl/quest.php?id=107

-stałem na kotołaku przez 2-2,5h (drop nie najlepszy, ale pierścionek unikatowy i broń pomocnicza dla tancerza jest, oraz zwoje które teraz warte są 50k...)

74bfaa02ff850a20.jpgCo do konkursu...

Każdy ma szanse coś wygrać, więc żeby nie było.

1.Narysować coś związanego z margonem, najlepiej z magiem(nie musi mieć ktoś talentu jak Michał Anioł)

2. Wymyślić jakąś śmieszną rymowankę na temat maga.

Konkurs jest jeden, ale wiem, że nie każdy ma talent do rysowania lub pisania czegoś śmiesznego, więc dałem wybór.

5 osób dostanie nagrodę niespodziankę, nie powiem jaką(nie będzie to żaden przedmiot za 30m, bo na razie cebulandia ze mnie)

Wyniki ogłoszę pod koniec tygodnia! Pracę przesyłać wiadomością prywatną na forum, chyba, że ktoś nie ma to na margonem pocztą.

Serdecznie pozdrawiam :)

Opublikowano

Siemanko!

Dziś znowu troszkę questów wykonałem, ale także expiłem :P Dla ciekawskich zacząłem też grać w margonem duel tylko dlatego, żeby otrzymać sowę :D

Wykonane questy i w trakcie:

-Strzeż się oszustów!

-Wykorzystaj w praktyce wiedzę...

-Naucz ucznia Slina...

-Plaga wilków...

-Pomóż Alanowi z Torneg pozbyć się potworów

-Złap dla Maurycego kilka motyli(w trakcie)

-Zabij jelenie na zlecenie...(w trakcie)

-Quest na 25 lvl w murach Ithan(nagroda unikatowe buty na 25 lvl)

Expiłem:

-Zulusy

-Mrówki

-Gobliny

-a teraz szukam gdzie będzie najlepiej iść :D

86db569233477909.jpgZ dzisiejszego dnia to tyle, pozdrawiam :)

Opublikowano

Siemanko!

Teraz zbytnio czasu nie mam żeby dodawać co chwile posty, prawkiem teraz się zajmuję i drukiem 3d(może podeśle kiedyś fotke jak coś fajnego wydrukuje :P ) Dobra tyle o moim życiu, teraz przechodzimy do sedna sprawy, a więc tak. Nabiłem 36 lvl bijąc puffy(chciałem unikat jakiś zdobyć, wiecie tworzenie itemka jest takie fajne...)/ghule/osadę wilków. Aukcjonera mam zawalonego gratami(większość zwoje jak widać na zdjęciu). Questy przyjąłem, ale błąd jest w grze mam 4 questy z biciem potworków i żadnego mi nie liczy(tzn. zabije potworka, a nie zalicza do questa) zgłosiłem to do garmory i mają to naprawić. Coś nie widziałem na skrzynce chętnych do nagród w konkursie, no cóż ja dałem inicjatywę, z Waszej strony nie widzę żadnej.

64acf32b4cf7a2d6.jpg Dobra jeszcze chciałem Wam powiedzieć, że wspólnie ze znajomym w grze stworzyliśmy klan Braterstwo Wilków, grafikę zrobię w najbliższym czasie z Nazorim, więc jak coś serdecznie zapraszamy.(Na razie jest Nas 3, bo dziś nikt z Nas czasu nie ma :P )

012c47c0fdcd3b49.jpgSerdecznie pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam!

Konkurs miał się dziś zakończyć, więc cóż. Czas minął nie było chętnych, więc już nie będę wychodzić z inicjatywą konkursu. W poprzednika tematu nie widziałem, żeby robił konkurs, tylko były zdjęcia jak ktoś, coś dawał. Nic od Was wielkiego nie wymagałem, nic od Was nie chciałem, tylko za głupi rysunek nawet w paincie, chciałem Wam dać nagrodę.

Dobra teraz przechodzę do konkretów, od 2-3 dni mnie było, bo robota w weekendy, czas dla siebie, itp. Dziś jak wszedłem w margonem, zaleciałem do wioski pszczelarzy, bo miksturek potrzebowałem :D(co jak, według mnie najbardziej się opłaca, duży stack, różnorodność leczenia. Jak każdy zauważy zakupiłem też torbę unikatową z gnoos'a. Poszukiwanie trwało 4 dni(-2 dni, bo byłem nie aktywny). Kupiłem te coś za 4,5m, mam nadzieję, że drugi też znajdę w okazyjnej cenie :P

Broń  zrobiona z puffa, została już sprzedana, teraz zostało sprzedać tylko te cholerne zwoje z kotołaka(za dużo ich na rynku i za mało chętnych do kupna). Muszę dziś wystawić jeszcze pluszaki legendarne z 10 urodzin margonem na aukcje i hajs będzie się zgadzać. Zastanawiam się na jakie eq zbierać(na który lvl). Expić będę pewnie na wilczym plemieniu :) Tak do 48-49 lvl, potem parę queścików i koblody, oraz gnolle. Mierzę teraz silny na zamiary i myślę, że na 60lvl trochę się zatrzymam, ze względu na Tarmusa(e2), dużo rzeczy z niego wypada, więc nazbieramy na kolejne eq.

88975a6e0f804afa.jpg

To tyle z mojej strony, pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam!

Bardzo przepraszam wszystkich, ale na razie nie będę mieć czasu na grę, prowadzenie tematu na forum, ponieważ u mojej Narzeczonej wykryli zapalenie opon mózgowych, więc będę przebywać większość czasu w szpitalu, a w domu jedynie po to, aby się wyspać. Jeszcze raz bardzo przepraszam, mam nadzieję, że będzie dobrze, jak tak to wrócę do prowadzenia tematu.

Z poważanie Pogromca Mitów :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...